Recept

Steak met gepofte aardappel en roquefort

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een tikje traditioneel

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Boen de aardappelen schoon en wikkel ze in aluminiumfolie. Leg ze 40 minuten in de oven of tot ze goed gaar zijn, controleer met een vork. Verwijder de folie en leg de aardappelen nog 10 minuten in de oven.

  2. 2

    Doe de notenmix samen met een scheutje olijfolie, de bruine suiker en wat grof zeezout in een ovenschaal. Rooster ze 10 minuten in de oven. Rist de rozemarijn af en schep de blaadjes door de warme notenmix. Hak grof.

  3. 3

    Spoel de sla en de radicchio en laat uitlekken. Scheur in stukken. Spoel de lenteuitjes en snipper in ringetjes.

  4. 4

    Verhit boter in een pan en bak het vlees naar smaak. Neem uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Blus de pan met een beetje water, laat verdampen en voeg de fond toe. Laat op hoog vuur inkoken tot een smeuïge saus. Bind met enkele vlokjes ijskoude boter.

  5. 5

    Verbrokkel de roquefort. Hussel de salade en de noten door elkaar. Snij de aardappel kruiselings in, lepel er een beetje van het aardappelkruim uit en vul op met blokjes roquefort. Serveer de steak met de aardappel, de salade en een lepeltje van de saus. Bestrooi met grof gemalen peper en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Steak met gepofte aardappel en roquefort

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!