Pompelmoessalade met artisjokharten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pompelmoessalade met artisjokharten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Extra lekker bij gegrilde kip

bereiding
  1. 1

    Spoel de artisjokharten en snij ze in partjes, besprenkel met citroensap. Pel de pompelmoezen à vif – tot op het vruchtvlees – en snij de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap op.

  2. 2

    Meng het sap met de honing, de azijn en de olie. Roer tot een vinaigrette. Breng op smaak met chili, peper en zout.

  3. 3

    Laat de olijven uitlekken. Snipper daarna enkele olijven fijn en meng dit samen met de kruiden door de vinaigrette.

  4. 4

    Spoel de sla en laat uitlekken. Meng met de artisjok, de pompelmoespartjes en de olijven. Lepel er de dressing over en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de artisjokharten en snij ze in partjes, besprenkel met citroensap. Pel de pompelmoezen à vif – tot op het vruchtvlees – en snij de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap op.

  2. 2

    Meng het sap met de honing, de azijn en de olie. Roer tot een vinaigrette. Breng op smaak met chili, peper en zout.

  3. 3

    Laat de olijven uitlekken. Snipper daarna enkele olijven fijn en meng dit samen met de kruiden door de vinaigrette.

  4. 4

    Spoel de sla en laat uitlekken. Meng met de artisjok, de pompelmoespartjes en de olijven. Lepel er de dressing over en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.