Lamsspiesjes met groenten en tzatziki
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lamsspiesjes met groenten en tzatziki

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met gegrilde pitabroodjes

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en de pompoen. Spoel de courgettes. Snij de groenten in blokjes van ongeveer 3 cm.

  2. 2

    Pel en hak 3 teentjes knoflook. Meng met de groenten, 3 kl oregano en flink wat olie. Verdeel alles over een bakblik en zet 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Schil de komkommers, halveer ze en schep er de zaadjes uit. Snij ze in miniblokjes. Bestrooi ze met veel zout en laat ze uitlekken in een vergiet.

  4. 4

    Snij het vlees in blokjes. Meng ze met wat olie en de rest van de gedroogde kruiden. Prik de blokjes aan spiesjes en laat ze even rusten.

  5. 5

    Spoel het zout van de komkommer af en dep de blokjes droog. Pel en pers 3 teentjes knoflook. Meng met de komkommer, de plattekaas en de dragon. Kruid met peper en zout.

  6. 6

    Gril de spiesjes goudbruin en serveer ze met de groenten en de tzatziki.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en de pompoen. Spoel de courgettes. Snij de groenten in blokjes van ongeveer 3 cm.

  2. 2

    Pel en hak 3 teentjes knoflook. Meng met de groenten, 3 kl oregano en flink wat olie. Verdeel alles over een bakblik en zet 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Schil de komkommers, halveer ze en schep er de zaadjes uit. Snij ze in miniblokjes. Bestrooi ze met veel zout en laat ze uitlekken in een vergiet.

  4. 4

    Snij het vlees in blokjes. Meng ze met wat olie en de rest van de gedroogde kruiden. Prik de blokjes aan spiesjes en laat ze even rusten.

  5. 5

    Spoel het zout van de komkommer af en dep de blokjes droog. Pel en pers 3 teentjes knoflook. Meng met de komkommer, de plattekaas en de dragon. Kruid met peper en zout.

  6. 6

    Gril de spiesjes goudbruin en serveer ze met de groenten en de tzatziki.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.