Recept

IJstaart met aardbeien

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een zomerse taart

bereiding
  1. 1

    Spoel de aardbeien en snij in stukjes. Laat er een paar heel. Boen de citroen schoon met heet water. Rasp de schil en pers de vrucht uit.

  2. 2

    Meng de plattekaas met de roomkaas, de vanillesuiker en 60 g suiker. Roer er het sap en de schil van de citroen door.

  3. 3

    Smelt de chocolade au bain-marie en laat afkoelen tot hij lauw. Klop de eieren au bainmarie schuimig en schep er beetje bij beetje de chocolade door. Zet de kom in ijswater en klop tot het mengsel volledig koud is. Spatel er de kaas door. Klop de room half op en spatel ook die erdoor.

  4. 4

    Vul een springvorm van 26 cm diameter met de helft van de kaas. Verdeel er 2/3 van de aardbeien over en schep daarop de rest van de kaas. Zet minstens 3 uur in de diepvriezer.

  5. 5

    Spoel en droog de muntblaadjes. Meng ze met de plakjes aardbei, de hele aardbeien en de suiker.

  6. 6

    Haal de taart een halfuur voor het serveren uit de diepvriezer. Ontvorm ze (dat gaat makkelijk als je de vorm kort verwarmt met de haardroger). Werk af met het mengsel van aardbeien, muntblaadjes en suiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

IJstaart met aardbeien

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!