Recept

Gemarineerde ribbetjes met zoete aardappelsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk gemarineerd

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 100°C. Wrijf de spareribs in met de barbecuerub en leg ze in een ovenschaal. Schuif ze 2 uur in de oven, maar keer ze halverwege om.

  2. 2

    Meng alle ingrediënten voor de marinade: de knoflook, ui, gember, ketchup, suikerstroop, graanmosterd, chilisaus, worcestershiresaus en de peperbolletjes. Wentel er de spareribs door, zodat ze aan alle kanten bedekt zijn. Dek af en zet een nacht koel weg.

  3. 3

    Schil de zoete aardappelen en kook ze beetgaar in licht gezouten water. Giet af, laat afkoelen en snij in partjes.

  4. 4

    Spoel het pepertje, verwijder de zaadjes en snij het in ringen. Week de rozijnen in lauw water.

  5. 5

    Meng de aardappelen met de koriander, chilipeper, rozijnen en het limoensap. Kruid eventueel bij met peper en zout. Werk af met radijsscheutjes.

  6. 6

    Gril de spareribs goudbruin. Serveer ze met de aardappelsalade en de waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gemarineerde ribbetjes met zoete aardappelsalade
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 100°C. Wrijf de spareribs in met de barbecuerub en leg ze in een ovenschaal. Schuif ze 2 uur in de oven, maar keer ze halverwege om.

  2. 2

    Meng alle ingrediënten voor de marinade: de knoflook, ui, gember, ketchup, suikerstroop, graanmosterd, chilisaus, worcestershiresaus en de peperbolletjes. Wentel er de spareribs door, zodat ze aan alle kanten bedekt zijn. Dek af en zet een nacht koel weg.

  3. 3

    Schil de zoete aardappelen en kook ze beetgaar in licht gezouten water. Giet af, laat afkoelen en snij in partjes.

  4. 4

    Spoel het pepertje, verwijder de zaadjes en snij het in ringen. Week de rozijnen in lauw water.

  5. 5

    Meng de aardappelen met de koriander, chilipeper, rozijnen en het limoensap. Kruid eventueel bij met peper en zout. Werk af met radijsscheutjes.

  6. 6

    Gril de spareribs goudbruin. Serveer ze met de aardappelsalade en de waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!