Recept

Rigatoni met lentebolognese

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk frisse pasta

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Maak de wortel en de selder schoon, snij ze in fijne blokjes. Verhit 3 el olijfolie in een pan. Fruit de ui glazig en laat de knoflook en de groenten enkele minuten aanstoven.

  2. 2

    Bak het gehakt rul in een pan in 1 el olie. Schep af en toe om. Voeg de tijm, de laurier en de rode wijn toe. Overgiet met de tomatenpassata, schep om en laat 1 uur sudderen.

  3. 3

    Voeg eventueel af en toe een beetje water toe om aanbranden te vermijden. Meng 10 minuten voor het einde van de gaartijd de groenten door het gehaktmengsel. Voeg na 5 minuten de erwtjes toe en laat nog enkele minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Kook de rigatoni gaar en giet af. Schud de pasta goed droog en meng ze door de saus. Bestrooi voor het serveren met de parmezaan en garneer met het basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rigatoni met lentebolognese

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!