Spaghetti met scampi en kerstomaatjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Spaghetti met scampi en kerstomaatjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke combinatie die nog beter wordt bij een glaasje witte wijn

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Halveer de kerstomaatjes.

    Snij de knoflook in plakjes.

    Spoel het basilicum en de peterselie en dep droog. Hak de blaadjes fijn en bewaar er enkele om te garneren.

    Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal.

    Schil de citroen, pers het sap uit.

  2. 2

    Kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. 3

    Verhit de olijfolie in een pan op hoog vuur en bak er de scampi's in. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de plakjes knoflook toe en bak even mee. Doe er dan de kerstomaatjes bij en breng aan de kook. Laat ongeveer 2 minuten pruttelen. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Giet de pasta af en meng er de scampi's, gehakte kruiden, citroensap en -schil door. Voeg eventueel een lepeltje van het kookwater toe.

  5. 5

    Verdeel de pasta over de borden en werk af met enkele blaadjes basilicum en/of peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Halveer de kerstomaatjes.

    Snij de knoflook in plakjes.

    Spoel het basilicum en de peterselie en dep droog. Hak de blaadjes fijn en bewaar er enkele om te garneren.

    Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal.

    Schil de citroen, pers het sap uit.

  2. 2

    Kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. 3

    Verhit de olijfolie in een pan op hoog vuur en bak er de scampi's in. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de plakjes knoflook toe en bak even mee. Doe er dan de kerstomaatjes bij en breng aan de kook. Laat ongeveer 2 minuten pruttelen. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Giet de pasta af en meng er de scampi's, gehakte kruiden, citroensap en -schil door. Voeg eventueel een lepeltje van het kookwater toe.

  5. 5

    Verdeel de pasta over de borden en werk af met enkele blaadjes basilicum en/of peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.