Linguine met citroen-gorgonzolaroom
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Linguine met citroen-gorgonzolaroom

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een frisse vegetarische pasta

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de citroen flinterdun en snij de schil in reepjes.

    Snij de lente-uitjes in ringen.

    Snij de gorgonzola in stukjes.

  2. 2

    Kook de linguine beetgaar.

    Kook de peultjes 4 minuten in gezouten water. Laat schrikken onder koud water en uitlekken.

  3. 3

    Verwarm 1 el boter in een pan en voeg er de diepvrieserwtjes, de lente-uitjes en 2 geperste teentjes knoflook aan toe. Roerbak kort en blus met de groentebouillon. Dek af en laat 5 minuten zachtjes garen.

  4. 4

    Verwarm intussen de room met de gorgonzolastukjes en de citroenschil. Roer tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met peper, nootmuskaat en citroensap.

  5. 5

    Serveer met de pasta en de groenten. Garneer met tuinkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de citroen flinterdun en snij de schil in reepjes.

    Snij de lente-uitjes in ringen.

    Snij de gorgonzola in stukjes.

  2. 2

    Kook de linguine beetgaar.

    Kook de peultjes 4 minuten in gezouten water. Laat schrikken onder koud water en uitlekken.

  3. 3

    Verwarm 1 el boter in een pan en voeg er de diepvrieserwtjes, de lente-uitjes en 2 geperste teentjes knoflook aan toe. Roerbak kort en blus met de groentebouillon. Dek af en laat 5 minuten zachtjes garen.

  4. 4

    Verwarm intussen de room met de gorgonzolastukjes en de citroenschil. Roer tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met peper, nootmuskaat en citroensap.

  5. 5

    Serveer met de pasta en de groenten. Garneer met tuinkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.