Pannenkoeken met rabarbervulling
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pannenkoeken met rabarbervulling

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke mix van smaken

bereiding
  1. 1

    Roer de room met de bloem, de eieren en 30 g suiker tot een glad beslag. Laat ongeveer 20 minuten rusten.

  2. 2

    Maak voor de vulling de rabarberstengsels schoon. Snij ze in stukjes van ongeveer 1 cm. Doe ze in een steelpannetje met 80 g suiker, het citroensap en het kaneelpoeder. Laat op een zacht vuurtje 10 minuten sudderen, of tot de rabarber gaar maar toch nog knapperig is. Voeg er eventueel een scheutje water aan toe.

  3. 3

    Verhit de olie in een koekenpan en bak mooie pannenkoeken van het beslag. Hou ze warm onder aluminiumfolie.

  4. 4

    Vul de pannenkoeken met rabarber en verdeel ze over warme borden. Bestrooi met poedersuiker en werk naar smaak af met verse muntblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Roer de room met de bloem, de eieren en 30 g suiker tot een glad beslag. Laat ongeveer 20 minuten rusten.

  2. 2

    Maak voor de vulling de rabarberstengsels schoon. Snij ze in stukjes van ongeveer 1 cm. Doe ze in een steelpannetje met 80 g suiker, het citroensap en het kaneelpoeder. Laat op een zacht vuurtje 10 minuten sudderen, of tot de rabarber gaar maar toch nog knapperig is. Voeg er eventueel een scheutje water aan toe.

  3. 3

    Verhit de olie in een koekenpan en bak mooie pannenkoeken van het beslag. Hou ze warm onder aluminiumfolie.

  4. 4

    Vul de pannenkoeken met rabarber en verdeel ze over warme borden. Bestrooi met poedersuiker en werk naar smaak af met verse muntblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.