Aardappel-spinazietaart
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Aardappel-spinazietaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartige taart

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen, kook ze gaar en snij ze in plakken.

  2. 2

    Spoel de spinazie en laat de groente slinken in een bodempje water. Laat uitlekken en druk er zo veel mogelijk vocht uit. Hak de spinazie grof.

  3. 3

    Spoel en snipper de prei. Stoof even aan. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes en roer door de spinazie, de prei en de geraspte kaas. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm in en schik er het filodeeg in: kwast elk vel in met olijfolie voor je ze op elkaar legt.

  5. 5

    Roer de plattekaas glad met de yoghurt en de eieren. Kruid met peper en zout.

  6. 6

    Schik de helft van de aardappelen op het deeg. Kruid met peper en zout. Schep er de helft van de groenten op, en dan de helft van de plattekaas. Herhaal met de overige ingrediënten.

  7. 7

    Zet de taart 60 minuten in de oven (dek af met aluminiumfolie als ze te snel kleurt). Serveer warm of koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen, kook ze gaar en snij ze in plakken.

  2. 2

    Spoel de spinazie en laat de groente slinken in een bodempje water. Laat uitlekken en druk er zo veel mogelijk vocht uit. Hak de spinazie grof.

  3. 3

    Spoel en snipper de prei. Stoof even aan. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes en roer door de spinazie, de prei en de geraspte kaas. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm in en schik er het filodeeg in: kwast elk vel in met olijfolie voor je ze op elkaar legt.

  5. 5

    Roer de plattekaas glad met de yoghurt en de eieren. Kruid met peper en zout.

  6. 6

    Schik de helft van de aardappelen op het deeg. Kruid met peper en zout. Schep er de helft van de groenten op, en dan de helft van de plattekaas. Herhaal met de overige ingrediënten.

  7. 7

    Zet de taart 60 minuten in de oven (dek af met aluminiumfolie als ze te snel kleurt). Serveer warm of koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.