Recept

Wafels op een stokje

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Bak je in een toestel met draaifunctie? Schep het beslag dan in het ijzer, sluit het en draai meteen om! Zo doet de zwaartekracht zijn werk en kan het beslag zich mooi verdelen over het hele ijzer. 

bereiding
 1. 1

  Smelt de boter. Splits de eieren in aparte kommetjes.

 2. 2

  Meng de bloem met de vanillesuiker en giet er wat melk bij. Roer er daarna één voor één de eidooiers, de rest van de melk en 250 ml water door en roer tot een glad beslag.

 3. 3

  Voeg de gesmolten boter bij het beslag en roer goed. Klop de eiwitten stijf en spatel het opgeklopte eiwit zo voorzichtig mogelijk door het deeg.

 4. 4

  Verwarm het wafelijzer voor. Schep een eetlepel van het beslag in het hete wafelijzer en bak de wafels goudbruin en krokant. Laat de wafels kort afkoelen op een rooster.

 5. 5

  Smelt de melk- of de fondantchocolade en de witte chocolade in aparte kommetjes au bain-marie. Snij de wafels tot kleine rechthoekjes en prik elk wafeltje op een stokje (satéprikker of ijsstokje). Dip ze daarna allemaal in de warme witte-, melk- of fondantchocolade en laat uitlekken op een rooster. Strooi er tot slot de versiering over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wafels op een stokje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!