Spruitjes met chorizo en rijst
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Spruitjes met chorizo en rijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Origineel gerecht

bereiding
  1. 1

    Maak de spruitjes schoon. Blancheer ze 2 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit de uisnippers glazig in een beetje olijfolie. Doe er de knoflook en de rijst bij. Roerbak tot de rijstkorrels glazig zijn. Blus met de bouillon. Kruid met peper en zout. Dek af en laat 5 minuten koken.

  3. 3

    Doe er de spruitjes bij en laat nog 10 minuten koken. Verwijder het vel van de chorizo en snij hem in fijne plakjes. Bak ze kort aan beide kanten.

  4. 4

    Roer de roomkaas door de rijst met de spruitjes. Leg er de gebakken chorizo bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de spruitjes schoon. Blancheer ze 2 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit de uisnippers glazig in een beetje olijfolie. Doe er de knoflook en de rijst bij. Roerbak tot de rijstkorrels glazig zijn. Blus met de bouillon. Kruid met peper en zout. Dek af en laat 5 minuten koken.

  3. 3

    Doe er de spruitjes bij en laat nog 10 minuten koken. Verwijder het vel van de chorizo en snij hem in fijne plakjes. Bak ze kort aan beide kanten.

  4. 4

    Roer de roomkaas door de rijst met de spruitjes. Leg er de gebakken chorizo bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.