Recept

Maanzaadrollade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Originele cake

bereiding
  1. 1

    Maak eerst het deeg. Doe de bloem in een ruime schaal en maak een kuiltje in het midden. Verbrokkel er de gist in, doe er 2 el van de suiker bij en roer los met 50 ml lauwe melk. Bestuif met wat bloem en laat afgedekt 15 minuten rusten op een warme plek.

  2. 2

    Voeg de rest van de ingrediënten toe en kneed tot een glad deeg dat van de kom loskomt. Laat afgedekt 45 minuten rusten.

  3. 3

    Maak de vulling. Doe het maanzaad in een hakmolentje en maal fijn (in een vijzel lukt dit ook). Doe de melk, boter en suiker in een pannetje en breng op een zacht vuurtje aan de kook. Voeg de kaneel toe. Laat al roerend afkoelen en indikken.

  4. 4

    Kneed het deeg nog eens goed door en rol het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoekige lap van 0,5 cm dik. Bestrijk met de vulling en rol op. Leg de rol op een bakplaat met bakpapier (met de naad van de rol naar onder) en laat nog 30 minuten afgedekt rijzen.

  5. 5

    Verwarm de oven voor op 180°C. Klop het eigeel los met 1 à 2 el water en bestrijk er de rol mee. Bak 45 à 55 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

  6. 6

    Bestrijk de rol met de gesmolten boter en bestrooi met een dikke laag poedersuiker. Snij in plakken. Werk elke plak af met een gouden suikerparel en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Maanzaadrollade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!