Recept

Rodekool met worst, puree en sjalotjessaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Klassiek gerecht

bereiding
  1. 1

    Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snij hem met een groot mes in vier stukken. Verwijder de dikke nerven en snij in reepjes. Snij de ui in ringen. Schil de appelen en snij ze in stukken.

  2. 2

    Stoof de uiringen aan in een klontje boter. Voeg er de rodekool, de azijn, de suiker en 250 ml water aan toe. Doe de stukjes appel bij de rodekool. Laat op een zacht vuur 30 à 40 minuten koken onder deksel, tot de kool zacht is. Roer geregeld om.

  3. 3

    Kook halverwege de gaartijd van de rodekool de aardappelen gaar in gezouten water. Stamp ze fijn en meng met een klontje boter en een scheutje melk. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  4. 4

    Bak de worst goudbruin in een flinke klont boter, kruid met peper en zout. Voeg er de sjalot aan toe en laat kleuren. Zet het vuur zachter en laat nog 10 minuten verder garen. Haal de worsten uit de pan, voeg er de bouillon aan toe en laat tot sausdikte inkoken.

  5. 5

    Leg de rodekool met de puree, de worst en de sjalotjessaus op een bord. Werk af met de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rodekool met worst, puree en sjalotjessaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!