Recept

Gebakken zeebaars met sinaasappelmayonaise

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zeebaars met fris sausje

bereiding
  1. 1

    Boen voor de mayonaise de sinaasappel schoon met warm water. Wrijf goed droog en rasp de schil fijn. Pers het sap van een halve sinaasappel. Pel en snipper de knoflook. Roer de knoflook, het sinaasappelsap en de -schil door de mayonaise. Kruid met chilipeper, olijvenzout en een snuifje vanille suiker. Zet tot gebruik in de koelkast.

  2. 2

    Spoel de vis en dep droog met keukenpapier. Boen de sinaasappel schoon, snij hem in plakjes. Spoel de tijm en pluk de blaadjes van de takjes. Kruid de visfilets met zout, bestrooi met de tijmblaadjes.

  3. 3

    Boen de aardappeltjes goed schoon. Snij ze eventueel kleiner. Verhit de olijfolie in een pan en bak de aardappeltjes in zo’n 15 minuten rondom aan, tot ze bijna gaar zijn. Neem ze uit de pan en hou warm.

  4. 4

    Braad in dezelfde pan op hoog vuur de filets op het vel aan. Neem uit de pan.

  5. 5

    Hak de walnoten grof, snij de olijven in ringen. Doe ze in de pan. Voeg de aardappeltjes toe en meng goed. Leg de visfilets met het vel naar boven op de aardappeltjes samen met de sinaasappelplakjes. Laat afgedekt nog 5 minuten garen. Kruid met peper en zout. Geef de mayonaise er bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gebakken zeebaars met sinaasappelmayonaise

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!