Recept

Gemarineerde olijven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ja hoor, olijven kun je ook zelf marineren!

bereiding
  1. 1

    Spoel de rozemarijn en schud droog. Ris de blaadjes van de takjes en hak ze fijn. Boen de sinaasappel schoon met warm water. Wrijf droog en rasp de schil fijn. Pers het sap. Pel en snipper de knoflook.

  2. 2

    Doe de olijven in een bokaal met de sinaasappelschil, de rozemarijn, de balsamicoazijn, de knoflook en een snuifje zout. Vermeng.

  3. 3

    Roer de honing glad met 100 ml olijfolie en het sinaasappelsap. Giet het mengsel over de olijven. Voeg eventueel nog wat extra olijfolie toe, zodat de olijven net onderstaan. Draai een deksel op de bokaal en laat minstens drie dagen marineren in de koelkast. Schud af en toe om. In de koelkast kun je de olijven nog twee weken bewaren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gemarineerde olijven

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!