Zeetong "meunière"
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zeetong "meunière"

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk stukje verse vis

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de vissen, dep ze goed droog. Kruid ze aan beide kanten met peper en zout. Bestuif ze lichtjes met bloem.

  2. 2

    Laat in een ruime braadpan de helft van de boter smelten. Leg er, zodra de boter begint te kissen, twee vissen in. Bak ze 5 minuten aan een kant. Keer ze voorzichtig om. Laat de andere kant nog 3 tot 4 minuten bakken.

  3. 3

    Hou de vissen warm onder aluminiumfolie, terwijl u de volgende twee examplaren bakt.

  4. 4

    Serveer de gebakken tongen op voorverwarmde borden, met een partje citroen en gekookte peterselieaardappeltjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de vissen, dep ze goed droog. Kruid ze aan beide kanten met peper en zout. Bestuif ze lichtjes met bloem.

  2. 2

    Laat in een ruime braadpan de helft van de boter smelten. Leg er, zodra de boter begint te kissen, twee vissen in. Bak ze 5 minuten aan een kant. Keer ze voorzichtig om. Laat de andere kant nog 3 tot 4 minuten bakken.

  3. 3

    Hou de vissen warm onder aluminiumfolie, terwijl u de volgende twee examplaren bakt.

  4. 4

    Serveer de gebakken tongen op voorverwarmde borden, met een partje citroen en gekookte peterselieaardappeltjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.