Recept

Zeetong "meunière"

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk stukje verse vis

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de vissen, dep ze goed droog. Kruid ze aan beide kanten met peper en zout. Bestuif ze lichtjes met bloem.

  2. 2

    Laat in een ruime braadpan de helft van de boter smelten. Leg er, zodra de boter begint te kissen, twee vissen in. Bak ze 5 minuten aan een kant. Keer ze voorzichtig om. Laat de andere kant nog 3 tot 4 minuten bakken.

  3. 3

    Hou de vissen warm onder aluminiumfolie, terwijl u de volgende twee examplaren bakt.

  4. 4

    Serveer de gebakken tongen op voorverwarmde borden, met een partje citroen en gekookte peterselieaardappeltjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zeetong "meunière"
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de vissen, dep ze goed droog. Kruid ze aan beide kanten met peper en zout. Bestuif ze lichtjes met bloem.

  2. 2

    Laat in een ruime braadpan de helft van de boter smelten. Leg er, zodra de boter begint te kissen, twee vissen in. Bak ze 5 minuten aan een kant. Keer ze voorzichtig om. Laat de andere kant nog 3 tot 4 minuten bakken.

  3. 3

    Hou de vissen warm onder aluminiumfolie, terwijl u de volgende twee examplaren bakt.

  4. 4

    Serveer de gebakken tongen op voorverwarmde borden, met een partje citroen en gekookte peterselieaardappeltjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!