Zeetong 'meunière' met tartaarsaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zeetong 'meunière' met tartaarsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk simpel en o zo lekker

bereiding

    Tartaarsaus

  1. 1

    Mix de eidooier met de mosterd en het sap van 0,5 citroen met de staafmixer. Voeg olie toe tot er een mayonaise ontstaat. Laat even rusten. 

  2. 2

    Snipper de augurk. Hak het eitje grof. Roer het ei, de ui, augurk, kappertjes, peterselie en het geperst teentje knoflook door de mayonaise. Kruid met peper en zout. 

  3. 3

    Haal de zeetongen even door de bloem en bak ze aan beide kanten goudgeel in de boter. Kruid met peper en zout. Haal de tongen uit de pan en roer de aanbaksels los met wat citroensap. 

  4. 4

    Leg de vis op de borden, lepel er wat van het braadvocht bij en strooi er de peterselie over. Serveer met de tartaarsaus. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Tartaarsaus

  1. 1

    Mix de eidooier met de mosterd en het sap van 0,5 citroen met de staafmixer. Voeg olie toe tot er een mayonaise ontstaat. Laat even rusten. 

  2. 2

    Snipper de augurk. Hak het eitje grof. Roer het ei, de ui, augurk, kappertjes, peterselie en het geperst teentje knoflook door de mayonaise. Kruid met peper en zout. 

  3. 3

    Haal de zeetongen even door de bloem en bak ze aan beide kanten goudgeel in de boter. Kruid met peper en zout. Haal de tongen uit de pan en roer de aanbaksels los met wat citroensap. 

  4. 4

    Leg de vis op de borden, lepel er wat van het braadvocht bij en strooi er de peterselie over. Serveer met de tartaarsaus. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.