Gekaramelliseerde worteltjes met bieslookyoghurt
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gekaramelliseerde worteltjes met bieslookyoghurt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Serveer lauw of koud

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C.

  2. 2

    Schrob de worteltjes goed schoon. Snij het loof af tot op 2 cm. Dikkere wortelen kun je in de lengte halveren.

  3. 3

    Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Meng de worteltjes met de olijfolie. Leg ze in één laag op de bakplaat en bestrooi met ½ koffielepel zout. Zet 15 minuten in de oven.

  4. 4

    Verwarm de honing 30 seconden in de microgolfoven en roer er de kerrie door.

  5. 5

    Haal de worteltjes uit de oven en bedek ze aan alle kanten met de kerriehoning. Zet nog 10 minuten in de oven, zodat ze mooi glanzen en garen.

  6. 6

    Roer intussen de bieslook door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Serveer de worteltjes lauw of koud, met de bieslookyoghurt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C.

  2. 2

    Schrob de worteltjes goed schoon. Snij het loof af tot op 2 cm. Dikkere wortelen kun je in de lengte halveren.

  3. 3

    Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Meng de worteltjes met de olijfolie. Leg ze in één laag op de bakplaat en bestrooi met ½ koffielepel zout. Zet 15 minuten in de oven.

  4. 4

    Verwarm de honing 30 seconden in de microgolfoven en roer er de kerrie door.

  5. 5

    Haal de worteltjes uit de oven en bedek ze aan alle kanten met de kerriehoning. Zet nog 10 minuten in de oven, zodat ze mooi glanzen en garen.

  6. 6

    Roer intussen de bieslook door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Serveer de worteltjes lauw of koud, met de bieslookyoghurt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.