Quiche met lente-uitjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Quiche met lente-uitjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Quiche voor in de lente

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het deeg in een vorm en druk het zachtjes tegen de wand. Rol met een deegrol over de bovenzijde van de vorm en verwijder zo het overtollige deeg.

  2. 2

    Leg een vel bakpapier op het deeg en vul de bodem met gedroogde erwten. Zet 15 minuten in de warme oven. Verwijder het bakpapier en de erwten en zet nog 5 minuten in de oven.

  3. 3

    Maak de lente-uitjes schoon. Verwijder de wortels en snij het pijpje en het knolletje in schijfjes. Bak de blokjes spek zonder vetstof krokant in een pan met antiaanbaklaag.

  4. 4

    Roer de eieren los met de room en wat zout en peper. Meng de parmezaan met de graanmosterd en bestrijk er de deegbodem mee. Verdeel er de lente-uitjes over en vervolgens de blokjes spek. Schenk er het eimengsel over.

  5. 5

    Zet de taart 30 minuten in de oven, tot het deeg goudgeel is en de vulling volledig gestold. Serveer warm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het deeg in een vorm en druk het zachtjes tegen de wand. Rol met een deegrol over de bovenzijde van de vorm en verwijder zo het overtollige deeg.

  2. 2

    Leg een vel bakpapier op het deeg en vul de bodem met gedroogde erwten. Zet 15 minuten in de warme oven. Verwijder het bakpapier en de erwten en zet nog 5 minuten in de oven.

  3. 3

    Maak de lente-uitjes schoon. Verwijder de wortels en snij het pijpje en het knolletje in schijfjes. Bak de blokjes spek zonder vetstof krokant in een pan met antiaanbaklaag.

  4. 4

    Roer de eieren los met de room en wat zout en peper. Meng de parmezaan met de graanmosterd en bestrijk er de deegbodem mee. Verdeel er de lente-uitjes over en vervolgens de blokjes spek. Schenk er het eimengsel over.

  5. 5

    Zet de taart 30 minuten in de oven, tot het deeg goudgeel is en de vulling volledig gestold. Serveer warm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.