Recept

Braadkip met parmaham en citroen

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Braadkip met een frisse twist

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven met braadslee voor op 220°C.

 2. 2

  Spoel de kip langs binnen en langs buiten en dep droog. Maak het vel van de kip los. Zorg ervoor dat het niet scheurt. Dat doe je door het vel aan de nek van de kip los te maken en met je vinger tussen vel en vlees te gaan.

 3. 3

  Snij de gele schil van de citroen en hak die fijn. Scheur de ham in stukjes. Doe de citroenschil, ham, gehakte knoflook en tijm in een kom. Kruid met peper en zout en prak er de boter door. Duw de citroenboter onder het vel van de kip. Wrijf die er zo diep mogelijk onder. Verdeel wat je overhoudt in en over de kip. Kerf de bouten in met een mes, zodat hitte en aroma’s beter in het vlees kunnen dringen. Leg de kip in de hete braadslee en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.

 4. 4

  Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook ze 10 minuten voor. Giet af. Snij de knolselder in even grote stukken.

 5. 5

  Haal de kip uit de oven en uit de braadslee. Roer de aardappel en knolselder door het braadvocht. Leg er de kip op en zet die nog 40 minuten in de oven.

 6. 6

  Haal de kip uit de oven en uit de braadslee, dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten. Haal de groenten uit de braadslee. Zet de braadslee op het vuur en giet er de witte wijn en de bouillon in. Laat inkoken. Serveer de versneden kip met de aardappel en knolselder. Nappeer met de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Braadkip met parmaham en citroen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!