Wittebonensoep met bloemkool
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Wittebonensoep met bloemkool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke soep

bereiding
  1. 1

    Maak de groenten schoon. Verdeel de bloemkool in roosjes. Snij de wortel in plakjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de bonen en laat uitlekken.

  2. 2

    Fruit de ui en de knoflook glazig in olie. Voeg de bouillon, bloemkool, bonen en wortel toe. Breng aan de kook en laat afgedekt 15 à 20 minuten sudderen.

  3. 3

    Mix de soep en roer er de room door. Breng op smaak met peper en zout. Laat nog even goed verwarmen.

  4. 4

    Schil de peer en snij die in plakjes. Besprenkel het brood met olie en gril het goudbruin. Beleg het met plakjes peer en verkruimel er de kaas over.

  5. 5

    Schep de soep in kommetjes. Werk af met peterselie en zwarte peper. Serveer met de toastjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de groenten schoon. Verdeel de bloemkool in roosjes. Snij de wortel in plakjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de bonen en laat uitlekken.

  2. 2

    Fruit de ui en de knoflook glazig in olie. Voeg de bouillon, bloemkool, bonen en wortel toe. Breng aan de kook en laat afgedekt 15 à 20 minuten sudderen.

  3. 3

    Mix de soep en roer er de room door. Breng op smaak met peper en zout. Laat nog even goed verwarmen.

  4. 4

    Schil de peer en snij die in plakjes. Besprenkel het brood met olie en gril het goudbruin. Beleg het met plakjes peer en verkruimel er de kaas over.

  5. 5

    Schep de soep in kommetjes. Werk af met peterselie en zwarte peper. Serveer met de toastjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.