Varkenshaasje in groene kool
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Varkenshaasje in groene kool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met gefrituurde aardappelbolletjes

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Week de paddenstoelen in 200 ml lauw water.

  2. 2

    Blancheer 8 mooie koolbladeren kort in kokend, licht gezouten water. Laat schrikken onder koud water en uitlekken. Dep droog met keukenpapier.

  3. 3

    Schroei het vlees rondom dicht in olie. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Giet de paddenstoelen af en vang het vocht op. Leg de koolbladeren per twee zó op het werkvlak dat ze elkaar overlappen. Verdeel er het varkensvlees en het eekhoorntjesbrood over. Rol op en bind vast met keukentouw. Schik in een ovenschaal.

  5. 5

    Snij de rest van de kool in brede repen. Stoof ze even in de pan van het vlees. Overgiet met de fond en het weekwater van de paddenstoelen. Doe alles bij het vlees en zet 30 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Week de paddenstoelen in 200 ml lauw water.

  2. 2

    Blancheer 8 mooie koolbladeren kort in kokend, licht gezouten water. Laat schrikken onder koud water en uitlekken. Dep droog met keukenpapier.

  3. 3

    Schroei het vlees rondom dicht in olie. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Giet de paddenstoelen af en vang het vocht op. Leg de koolbladeren per twee zó op het werkvlak dat ze elkaar overlappen. Verdeel er het varkensvlees en het eekhoorntjesbrood over. Rol op en bind vast met keukentouw. Schik in een ovenschaal.

  5. 5

    Snij de rest van de kool in brede repen. Stoof ze even in de pan van het vlees. Overgiet met de fond en het weekwater van de paddenstoelen. Doe alles bij het vlees en zet 30 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.