Varkenshaasje in bladerdeeg
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Varkenshaasje in bladerdeeg

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

In een pittig bladerdeegjasje

bereiding
  1. 1

    Verkruimel het broodje in de keukenmachine tot fijn paneermeel. Doe er de gehakte kruiden en de mosterd bij en mix alles. Rol het kruidenmengsel uit tussen 2 vellen plasticfolie, zet koel weg.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid het varkenshaasje met peper en zout. Braad het vlees rondom aan in 2 el boter.

  3. 3

    Rol het bladerdeeg uit op een bebloemd werkvlak. Snij er een grote rechthoek uit van 30 x 40 cm. Maak van de deegrestjes hartjes voor de versiering. Leg de uitgerolde kruidenpasta in het midden van het deeg, leg er het varkenshaasje bovenop. Vouw de deegranden naar binnen en rol stevig dicht.

  4. 4

    Roer de eidooier los met 2 el room. Bestrijk er het bladerdeeg mee. Versier met een deel van de hartjes. Bestrijk opnieuw, ook de losse hartjes. Zet 20 tot 30 minuten in de warme oven.

  5. 5

    Snij de lente-uitjes klein en stoof ze samen met de wortelen aan in boter. Giet er de bouillon, de wijn en de room bij. Laat 5 tot 8 minuten garen. Breng op smaak.

  6. 6

    Snij het vlees in dikke plakken. Serveer de worteltjes apart. Versier met plukjes dille en deeghartjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verkruimel het broodje in de keukenmachine tot fijn paneermeel. Doe er de gehakte kruiden en de mosterd bij en mix alles. Rol het kruidenmengsel uit tussen 2 vellen plasticfolie, zet koel weg.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid het varkenshaasje met peper en zout. Braad het vlees rondom aan in 2 el boter.

  3. 3

    Rol het bladerdeeg uit op een bebloemd werkvlak. Snij er een grote rechthoek uit van 30 x 40 cm. Maak van de deegrestjes hartjes voor de versiering. Leg de uitgerolde kruidenpasta in het midden van het deeg, leg er het varkenshaasje bovenop. Vouw de deegranden naar binnen en rol stevig dicht.

  4. 4

    Roer de eidooier los met 2 el room. Bestrijk er het bladerdeeg mee. Versier met een deel van de hartjes. Bestrijk opnieuw, ook de losse hartjes. Zet 20 tot 30 minuten in de warme oven.

  5. 5

    Snij de lente-uitjes klein en stoof ze samen met de wortelen aan in boter. Giet er de bouillon, de wijn en de room bij. Laat 5 tot 8 minuten garen. Breng op smaak.

  6. 6

    Snij het vlees in dikke plakken. Serveer de worteltjes apart. Versier met plukjes dille en deeghartjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.