• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pompoensoep basisrecept

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fluweelzachte soep

bereiding
  1. 1

    Schil de pompoen, de aardappelen en de wortelen. Snij ze in blokjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook.

  2. 2

    Fruit de sjalot, knoflook en groenten samen in olijfolie. Kruid met peper en zout. Schep goed om.

  3. 3

    Blus de groenten met de kippenbouillon en breng aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes sudderen. Mix en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  4. 4

    Verdeel de soep over de borden en schep er een lepeltje yoghurt bij. Garneer eventueel nog met een plukje groen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de pompoen, de aardappelen en de wortelen. Snij ze in blokjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook.

  2. 2

    Fruit de sjalot, knoflook en groenten samen in olijfolie. Kruid met peper en zout. Schep goed om.

  3. 3

    Blus de groenten met de kippenbouillon en breng aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes sudderen. Mix en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  4. 4

    Verdeel de soep over de borden en schep er een lepeltje yoghurt bij. Garneer eventueel nog met een plukje groen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.