Recept

Suikervlaai

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zoete lekkernij

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Doe het zout en de helft van de bloem in een mengkom. Maak een kuiltje in het midden. Los de gist op in de lauwe melk. Klop 1 eitje los en meng de helft met het melkpapje. Roer goed om met de garde. Giet het melkpapje bij de bloem. Kneed 3 minuten met de keukenrobot (op lage snelheid).

  2. 2

    Meng de rest van de bloem met 60 g boter. Doe samen met 20 g suiker in de keukenrobot. Kneed nog 4 tot 5 minuten op iets hogere snelheid, tot het deeg elastisch is.

  3. 3

    Kneed de deegbal nog eens goed door op een met bloem bestoven werkvlak. Maak een bolletje, wikkel in plasticfolie en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Rol het deeg dun uit en leg het in een ingevette vorm. Prik de bodem in met een vork.

  4. 4

    Maak de vulling. Roer het puddingpoeder los met de room en klop 1 ei erin los. Giet het op de deegbodem en bestrooi met 150 g suiker. Laat 30 minuten onafgedekt rijzen op kamertemperatuur.

  5. 5

    Beleg de vulling met 30 g boter in vlokjes. Meng de overige helft van het losgeklopte ei met 1 eetlepel melk. Bestrijk de rand ermee. Bak de vlaai 20 minuten in de oven. Serveer lauw.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Suikervlaai

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!