Recept

Kippenvelouté

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wie kan dit fluweelzachte soepje met kip weerstaan?

bereiding
  1. 1

    Snij de uien, 2 wortelen, 1 preiwit en ¾ van de bleekselder grof. Snipper de teentjes knoflook fijn.

  2. 2

    Stoof de groenten aan in boter en voeg het kruidentuiltje, de steranijs, de kruidnagels en peper en zout toe. Breng aan de kook met 3 liter water.

  3. 3

    Voeg de kip toe als het water kookt. Laat 45 minuten zachtjes koken.

  4. 4

    Snij intussen de resterende wortel, prei en selder in heel kleine blokjes. Haal de kip uit de soep en laat ze wat afkoelen. Zeef de soep.

  5. 5

    Trek het kippenvlees in kleine stukjes. Voeg de fijngesneden groenten toe aan de bouillon en kook ze beetgaar. Voeg de stukjes kip toe. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de room toe. Dik de soep aan met het in water opgeloste maïszetmeel. Serveer met gehakte peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kippenvelouté

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!