Recept

Tomatensoep met balletjes basisrecept

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tomatensoep met balletjes, da's pure nostalgie. Mag de soep nog fijner van structuur zijn, zeef ze dan na het mixen, of ontvel en ontpit de tomaten voor je ze toevoegt.

Ook in de winter kun je tomatensoep maken, gebruik dan tomaten uit blik. Verse Belgische tomaten zijn dan immers niet zo zoet van smaak als in de zomer.

bereiding
  1. 1

    Snij 1 ui in grove stukken. Stoof aan in een klontje boter. Leg er het soepvlees op, giet er 1,5 l water bij en breng aan de kook. Verwijder het schuim met een schuimspaan en laat de bouillon 1 uur trekken op een laag vuurtje. Zeef de bouillon. Je kunt ook kant-en-klare bouillon gebruiken.

  2. 2

    Meng het gehakt met het ei en paneermeel en rol er balletjes van. Blancheer de balletjes in de gezeefde bouillon en hou ze apart. Bewaar de bouillon.

  3. 3

    Snij de andere ui, de wortel, de selder en de prei in stukjes. Stoof ze aan in boter. Voeg de stukken tomaat en het kruidentuiltje toe en stoof even verder. Blus met de bouillon en breng aan de kook. Zet het vuur dan lager en laat 20 minuten garen.

  4. 4

    Voeg de tomatenpuree toe en breng op smaak met peper en zout. Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep. Voeg de gehaktballetjes toe en serveer. Werk eventueel net voor het serveren af met een scheutje room en wat basilicum of peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tomatensoep met balletjes basisrecept

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!