Appeltaart (2)
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Appeltaart (2)

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk bij de koffie

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Meng in een kom de bloem met 4 el suiker, de vanillesuiker, 1 ei, de melk en olie tot een glad deeg. Vet een taartvorm met lage rand in met boter en bestuif met bloem. Doe het deeg erin, strijk het een beetje uit met een spatel; het lijkt misschien plakkerig, maar dat komt goed.

  3. 3

    Schil de appels, verwijder het klokhuis, snij in vieren en vervolgens in dunne plakjes. Schik de appelplakjes dakpansgewijs in cirkels op de taart.

  4. 4

    Smelt in een pannetje, voor het glazuur, de boter met de suiker. Neem van het vuur als ze gesmolten zijn; let op dat de boter niet te heet is geworden.

  5. 5

    Doe er het ei bij en roer tot een glad papje. Lepel dit over de taart en bak ze 20 à 25 minuten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Meng in een kom de bloem met 4 el suiker, de vanillesuiker, 1 ei, de melk en olie tot een glad deeg. Vet een taartvorm met lage rand in met boter en bestuif met bloem. Doe het deeg erin, strijk het een beetje uit met een spatel; het lijkt misschien plakkerig, maar dat komt goed.

  3. 3

    Schil de appels, verwijder het klokhuis, snij in vieren en vervolgens in dunne plakjes. Schik de appelplakjes dakpansgewijs in cirkels op de taart.

  4. 4

    Smelt in een pannetje, voor het glazuur, de boter met de suiker. Neem van het vuur als ze gesmolten zijn; let op dat de boter niet te heet is geworden.

  5. 5

    Doe er het ei bij en roer tot een glad papje. Lepel dit over de taart en bak ze 20 à 25 minuten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.