Ossenhaas met bospaddenstoelen en mosterd-portosaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Ossenhaas met bospaddenstoelen en mosterd-portosaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verrukkelijk!

bereiding
  1. 1

    Verhit boter in een pan, kruid het vlees en bak de ossenhaas naar smaak. Laat nog enkele minuten rusten onder aluminiumfolie.

  2. 2

    Laat boter smelten en bak de sjalotjes, knoflook en paddenstoelen. Blus met de wijn en laat tot de helft verdampen. Kruid met peper, zout en tijm en meng de mascarpone erdoor. Schep goed om. Vul enkele dresseerringen met de paddenstoelenmix.

  3. 3

    Laat boter smelten en bak de sjalotjes, knoflook en paddenstoelen. Blus met de wijn en laat tot de helft verdampen. Kruid met peper, zout en tijm en meng de mascarpone erdoor. Schep goed om. Vul enkele dresseerringen met de paddenstoelenmix.

  4. 4

    Verhit olie in een steelpannetje en fruit de sjalotjes en de knoflook. Blus met de porto en de rundfond en laat inkoken; roer voortdurend. Schep de mosterd erdoor en voeg een scheutje room toe. Breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Snij de ossenhaas in plakjes en serveer met de paddenstoelentimbaaltjes en de saus. Lekker met gebakken aardappelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verhit boter in een pan, kruid het vlees en bak de ossenhaas naar smaak. Laat nog enkele minuten rusten onder aluminiumfolie.

  2. 2

    Laat boter smelten en bak de sjalotjes, knoflook en paddenstoelen. Blus met de wijn en laat tot de helft verdampen. Kruid met peper, zout en tijm en meng de mascarpone erdoor. Schep goed om. Vul enkele dresseerringen met de paddenstoelenmix.

  3. 3

    Laat boter smelten en bak de sjalotjes, knoflook en paddenstoelen. Blus met de wijn en laat tot de helft verdampen. Kruid met peper, zout en tijm en meng de mascarpone erdoor. Schep goed om. Vul enkele dresseerringen met de paddenstoelenmix.

  4. 4

    Verhit olie in een steelpannetje en fruit de sjalotjes en de knoflook. Blus met de porto en de rundfond en laat inkoken; roer voortdurend. Schep de mosterd erdoor en voeg een scheutje room toe. Breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Snij de ossenhaas in plakjes en serveer met de paddenstoelentimbaaltjes en de saus. Lekker met gebakken aardappelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.