Recept

Ossenhaas in bladerdeeg met truffeljus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

In een jasje blijft het vlees supersappig

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Hak de truffel heel fijn en meng met 100 g zachte boter. Bewaar in de koelkast tot gebruik. Verwarm de oven voor op 210 °C.

  2. 2

    Verwarm de olie met de rest van de boter in een pan en braad het vlees aan alle kanten mooi aan op hoog vuur. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan, laat het uitlekken op keukenpapier en laat afkoelen.

  3. 3

    Rol het balderdeeg open op het werkblad en prik het in met een vork. Leg de ossenhaas op een van beide vellen en leg het andere vel erover. Duw de randjes goed aan, zodat het deeg niet openbarst.

  4. 4

    Klop de eidooier los met een lepel koud water en bestrijk er het deeg mee.

  5. 5

    Haal de truffelboter uit de koelkast en verdeel enkele vlokjes over het deegpakketje. Bewaar de rest van de truffelboter tot verder gebruik.

  6. 6

    Zet de ossenhaas in de oven en laat 20 minuten bakken, tot het korstje mooi goudbruin is. Haal uit de oven en laat enkele minuten rusten alvorens te serveren.

  7. 7

    Breng de truffeljus aan de kook met 0,5 dl water en de rest van de truffelboter. Klop de saus goed, zodat ze mooi glad wordt.

  8. 8

    Snij het vlees in plakken met een gekarteld mes (bijvoorbeeld met een elektrisch mes). Verdeel het over de borden, doe er wat truffeljus bij en bestrooi met fleur de sel. Serveer met een frisse salade van witloof en veldsla.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ossenhaas in bladerdeeg met truffeljus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!