Recept

Ananas- banaanspiesjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker nagerecht met een scheutje likeur

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de ananas, verwijder de harde middennerf. Snij het vruchtvlees van de ananas in kubusjes van 5 cm. Schil de bananen, snij ze in plakjes van 2 cm dik.

  2. 2

    Besprenkel ze meteen met het citroensap zodat ze niet verkleuren.

  3. 3

    Prik het fruit op lange, houten spiesjes. Leg ze naast elkaar in een grote, ondiepe ovenschaal.

  4. 4

    Laat de boter smelten. Doe er de honing en het sinaasappelsap bij. Roer goed glad. Laat 1 minuut borrelend koken. 

  5. 5

    Voeg er de likeur aan toe. Lepel de kokendhete siroop over de spiesjes. Zet ze 3 minuten onder de hete gril. Werk af met verse munt. Serveer meteen. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ananas- banaanspiesjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!