Tarte tatin van ananas
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tarte tatin van ananas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker dessertje voor de zoetebekken

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

     

    Verwijder de schil en harde kern van een kleine ananas (1kg). 

    Haalveer 'm hiervoor en haal de kern er met appelboor uit.

    Snij de ananas in plakken van 1,5 cm dik.

  2. 2

    Smelt 30 g boter in een pan, strooi er 80 g suiker bij en 2 eetlepels water.

    Roer tot alles karamelliseert en leg er de ananasplakken in.

  3. 3

    Blus met 2 eetlepels rum en 2 eetlepels limoensap, draai na 2 minuten de ananasplakken op.

  4. 4

    Bedek elke plak met 1 plakje ontdooid bladerdeeg en druk aan.

    Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 ° C.

  5. 5

    Draai de taartjes om en serveer ze lauw met een bolletje ijs en eventueel wat karamelsaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

     

    Verwijder de schil en harde kern van een kleine ananas (1kg). 

    Haalveer 'm hiervoor en haal de kern er met appelboor uit.

    Snij de ananas in plakken van 1,5 cm dik.

  2. 2

    Smelt 30 g boter in een pan, strooi er 80 g suiker bij en 2 eetlepels water.

    Roer tot alles karamelliseert en leg er de ananasplakken in.

  3. 3

    Blus met 2 eetlepels rum en 2 eetlepels limoensap, draai na 2 minuten de ananasplakken op.

  4. 4

    Bedek elke plak met 1 plakje ontdooid bladerdeeg en druk aan.

    Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 ° C.

  5. 5

    Draai de taartjes om en serveer ze lauw met een bolletje ijs en eventueel wat karamelsaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.