Lamsstoofpotje met pruimen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lamsstoofpotje met pruimen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker winters

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Bak het lamsvlees rondom aan in de olijfolie, strooi er de bloem over en roerbak verder. Voeg de uiringen toe en bak verder.

  2. 2

    Blus met de rode wijn. Kruid met peper en zout. Voeg kaneel, harissa, honing en pruimen toe. Voeg eventueel water toe tot het geheel onderstaat.

  3. 3

    Zet de stoofpot met het deksel erop in de oven, gedurende 1.30 uur.

  4. 4

    Laat de couscous in kokend water wellen, maak ’m los met een vork. Serveer de lamsstoofpot met de couscous, granaatappel en gegrilde pitabroodjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Bak het lamsvlees rondom aan in de olijfolie, strooi er de bloem over en roerbak verder. Voeg de uiringen toe en bak verder.

  2. 2

    Blus met de rode wijn. Kruid met peper en zout. Voeg kaneel, harissa, honing en pruimen toe. Voeg eventueel water toe tot het geheel onderstaat.

  3. 3

    Zet de stoofpot met het deksel erop in de oven, gedurende 1.30 uur.

  4. 4

    Laat de couscous in kokend water wellen, maak ’m los met een vork. Serveer de lamsstoofpot met de couscous, granaatappel en gegrilde pitabroodjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.