Bloemkoolquiche met cheddar
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bloemkoolquiche met cheddar

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Origineel met bloemkool!

bereiding
  1. 1

    Maak de bloemkool schoon en verdeel ze in roosjes. Kook ze beetgaar in licht gezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  2. 2

    Rol het bladerdeeg lichtjes uit. Steek er 6 cirkels uit van ±10 cm (of iets groter dan de taartvormpjes). Beboter 6 taartvormpjes en leg er het deeg in.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  4. 4

    Verdeel de helft van de bloemkoolroosjes over het deeg. Kruid met peper en bestrooi met 75 g geraspte kaas. Verdeel de rest van de bloemkool over de taartjes.

  5. 5

    Roer de eieren en de eidooier los met de room, 50 g kaas en de tijm en schenk het mengsel over de bloemkool. Bak de taartjes 30 tot 40 minuten in het midden van de oven. Garneer ze voor het serveren met een plukje tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de bloemkool schoon en verdeel ze in roosjes. Kook ze beetgaar in licht gezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  2. 2

    Rol het bladerdeeg lichtjes uit. Steek er 6 cirkels uit van ±10 cm (of iets groter dan de taartvormpjes). Beboter 6 taartvormpjes en leg er het deeg in.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  4. 4

    Verdeel de helft van de bloemkoolroosjes over het deeg. Kruid met peper en bestrooi met 75 g geraspte kaas. Verdeel de rest van de bloemkool over de taartjes.

  5. 5

    Roer de eieren en de eidooier los met de room, 50 g kaas en de tijm en schenk het mengsel over de bloemkool. Bak de taartjes 30 tot 40 minuten in het midden van de oven. Garneer ze voor het serveren met een plukje tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.