Jambalaya (2)
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Jambalaya (2)

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kinderen vragen erom!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200° C. Pel en snipper de ui. Spoel de selder en snij ’m in boogjes, hak de blaadjes fijn. Spoel en halveer het pepertje, verwijder zorgvuldig zaadjes en zaadlijsten, snipper het fijn.

  2. 2

    Fruit de ui en het pepertje glazig in wat olijfolie. Laat de rijst en de hamblokjes even meebakken. Schep voortdurend om.

  3. 3

    Doe er de selder en de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook, dek af en laat 10 minuten zacht koken.

  4. 4

    Pel de tomaten, snij ze in blokjes. Vermeng de tomaten, de garnalen en de selderijblaadjes met de kokende rijst.

  5. 5

    Schep in een grote schaal van aardewerk. Besprenkel met knoflookolie. Zet, afgedekt, 15 minuten in de warme oven.

  6. 6

    Werk af met gehakte peterselie. Serveer goed heet.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200° C. Pel en snipper de ui. Spoel de selder en snij ’m in boogjes, hak de blaadjes fijn. Spoel en halveer het pepertje, verwijder zorgvuldig zaadjes en zaadlijsten, snipper het fijn.

  2. 2

    Fruit de ui en het pepertje glazig in wat olijfolie. Laat de rijst en de hamblokjes even meebakken. Schep voortdurend om.

  3. 3

    Doe er de selder en de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook, dek af en laat 10 minuten zacht koken.

  4. 4

    Pel de tomaten, snij ze in blokjes. Vermeng de tomaten, de garnalen en de selderijblaadjes met de kokende rijst.

  5. 5

    Schep in een grote schaal van aardewerk. Besprenkel met knoflookolie. Zet, afgedekt, 15 minuten in de warme oven.

  6. 6

    Werk af met gehakte peterselie. Serveer goed heet.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.