Mosbolletjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Mosbolletjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verrukkelijk Zuid-Afrikaans brood 

bereiding
  1. 1

    Los de verkruimelde gist en de suiker op in de helft van het lauwe sinaasappelsap. Roer er een beetje bloem door en laat 15 minuten gisten op een warme plek.

  2. 2

    Doe er de rest van het sinaasappelsap bij, het anijszaad, de rest van de bloem, het zout, de dooier en 50 g boter en kneed tot een soepel deeg. Dek af met een vochtige doek en laat het 30 minuten rijzen.

  3. 3

    Vet een bakvorm in met 25 g boter. Maak 8 bolletjes van het deeg. Laat ze 15 minuten rijzen, en leg ze dan naast elkaar in de vorm.

  4. 4

    Verwarm intussen de oven tot 200° C. Smelt de rest van de boter en bestrijk er de bovenkant van het deeg mee. Bak het brood 30 à 35 minuten in de oven, tot het mooi goudbruin is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Los de verkruimelde gist en de suiker op in de helft van het lauwe sinaasappelsap. Roer er een beetje bloem door en laat 15 minuten gisten op een warme plek.

  2. 2

    Doe er de rest van het sinaasappelsap bij, het anijszaad, de rest van de bloem, het zout, de dooier en 50 g boter en kneed tot een soepel deeg. Dek af met een vochtige doek en laat het 30 minuten rijzen.

  3. 3

    Vet een bakvorm in met 25 g boter. Maak 8 bolletjes van het deeg. Laat ze 15 minuten rijzen, en leg ze dan naast elkaar in de vorm.

  4. 4

    Verwarm intussen de oven tot 200° C. Smelt de rest van de boter en bestrijk er de bovenkant van het deeg mee. Bak het brood 30 à 35 minuten in de oven, tot het mooi goudbruin is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.