Lasagne met gerookte bacon
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lasagne met gerookte bacon

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke ovenkost

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en snij hem in ringen. Stoof ze zachtjes in 3 el olijfolie (ongeveer 15 minuten). Doe er de bacon en oregano bij. Laat 5 minuutjes meebakken. Doe er de tomaten bij en breng op smaak met peper en zout. Laat 5 minuten sudderen. Neem van het vuur af en roer er het basilicum door.

  2. 2

    Smelt de boter en roer er de bloem door. Laat even sudderen. Schenk er al roerend de melk bij en laat indikken. Kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C. Lepel 1/3 van de tomatensaus in een ovenschaal. Beleg met lasagnevellen. Herhaal dit nog twee keer. Giet er dan de bechamelsaus op, rasp er wat nootmuskaat overheen en bestrooi met parmezaan.

  4. 4

    Bak de lasagne 40 minuten in de oven, tot hij goed heet en goudbruin is. Serveer met rucola en stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en snij hem in ringen. Stoof ze zachtjes in 3 el olijfolie (ongeveer 15 minuten). Doe er de bacon en oregano bij. Laat 5 minuutjes meebakken. Doe er de tomaten bij en breng op smaak met peper en zout. Laat 5 minuten sudderen. Neem van het vuur af en roer er het basilicum door.

  2. 2

    Smelt de boter en roer er de bloem door. Laat even sudderen. Schenk er al roerend de melk bij en laat indikken. Kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C. Lepel 1/3 van de tomatensaus in een ovenschaal. Beleg met lasagnevellen. Herhaal dit nog twee keer. Giet er dan de bechamelsaus op, rasp er wat nootmuskaat overheen en bestrooi met parmezaan.

  4. 4

    Bak de lasagne 40 minuten in de oven, tot hij goed heet en goudbruin is. Serveer met rucola en stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.