Gevulde paprika's met gehakt en courgette

  • 45 min
  • Makkelijk
  • Iets duurder
  • Europees
  • Hoofdgerecht
Zo maak je ‘t
  1. Pel en hak de ui en de knoflook. Stoof ze glazig in olijfolie. Laat lichtjes afkoelen.

  2. Verwarm de oven voor op 220°C.

  3. Meng het gehakt met de ui, het ei en zoveel paneermeel als nodig. Kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout.

  4. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Vul ze met het gehakt en schik ze in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met de kaas en giet er de bouillon bij. Zet 30 minuten in de oven.

  5. Kook de rijst gaar. Borstel de champignons schoon en snij ze in partjes. Snij de courgette in kleine blokjes. Roerbak ze samen enkele minuten in olijfolie. Voeg de rijst toe en bak nog een minuutje verder. Serveer de paprika’s met de rijst.

Variëren kun je leren...

Klassieker
  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Gevulde paprika's met tomatensaus

Slank
  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Gevulde paprika's (2)

Veggie
  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Gevulde paprika's met kaas en rozemarijn

Trage/Snelle variant
  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Paprika's gevuld met kruidenkaas

Rock & Roll
  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Mini pimientos rellenos

Of toch iets anders?

  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Gemarineerde groentespiesjes

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Pita met zuiderse groenten en geitenkaas

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Zeebarbeel met gevulde paprika's

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Ratatouille

  • Meer dan 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Groentemix met aardappelvulling