Pastaschelpen met kruidenmascarpone en scampi’s
bereiding
-
1
Pel de ui en snipper hem fijn. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui zacht met de Provençaalse kruiden. Voeg het halve bouillonblokje, de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe en laat de saus 10 minuten zacht stoven. Voeg de room, peper en zout toe en mix de saus fijn. Zet opzij.
-
2
Pel en pers de knoflook. Hak de peterselie fijn. Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel hebt en pers 1 eetlepel sap uit de vrucht. Meng de mascarpone met de roomkaas, de geraspte parmezaan, de geraspte citroenschil, het citroensap, de knoflook, de peterselie, peper en zout.
-
3
Verwarm de oven voor op 185°C. Kook de pastaschelpen beetgaar. Giet ze af en laat ze uitlekken. Besprenkel ze met olijfolie zodat ze niet aan elkaar gaan kleven. Meng de scampi’s met een scheutje olijfolie, peper, zout en de kippenkruiden. Lepel de tomatensaus onderaan in een grote ovenschaal of 4 kleine ovenschaaltjes van 12 cm diameter. Vul de schelpen met de kruidenmascarpone en leg in elke schelp 1 of 2 kleine scampi’s. Besprenkel ze met een scheutje olijfolie.
-
4
Gaar de ovenschotel(tjes) 20 à 25 minuten in de oven. Werk af met de extra fijngesnipperde peterselie en serveer meteen.