Recept

Mueslibroodjes

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Energiebom om de dag stevig mee te beginnen

bereiding
 1. 1

  Verwarm de melk even en los er de honing in op. Roer en laat lauw worden. Verkruimel de gist in een kom en doe er wat lauwe melk bij. Roer tot de gist oplost. Doe de olie bij de rest van de melk.

 2. 2

  Meng de bloemsoorten en het zout in een kom en doe er de opgeloste gist bij. Kneed tot een deeg terwijl u er beetje bij beetje de rest van de melk met de olie bij doet. Kneed tot een homogeen deeg dat niet plakt. Kneed er dan de muesli door.

 3. 3

  Maak een bal en leg die in een kom met wat bloem. Dek af met een vochtige doek en laat 3 uur rijzen, tot het in volume verdubbeld is.

 4. 4

  Leg het op een werkvlak met bloem, duw het tot een plat vierkant en sla de vier hoeken krachtig naar het midden. Herhaal dit nog een keer. Rol het dan uit tot een grote rechthoek en verdeel het in 12 kleinere. Vorm er broodjes van en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Dek af met een doek en laat 1 uur rijzen op kamertemperatuur.

 5. 5

  Zet een schaaltje water op de ovenbodem en verwarm hem tot 275° C. Bestrijk de broodjes met water en bestrooi met muesli. Schuif de bakplaat in de oven en zet hem op 200° C. Bak 20 minuten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mueslibroodjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!