Recept

Cannelloni met konijn en citroensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk fijne vulling

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

    Snij de venkel in blokjes.

    Verkruimel twee sneden brood en verwijder de korst.

    Plet de knoflookteentjes.

  2. 2

    Kook 16 cannellonibuisjes 3 minuten in gezouten water. Laat ze uitlekken.

  3. 3

    Hak het vlees van vier konijnbouten fijn. Braad het kort aan in  4 eetlepels olijfolie.

  4. 4

    Doe er 2 stronken venkel (in blokjes), 2 sneetjes verkruimeld wit brood (zonder korst) , 2 geplette knoflookteentjes en 1 takje verse dragon bij. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Laat een tiental minuten zacht stoven. Vul de cannelloni met het vleesmengsel. Schik ze in een ovenschaal.

  6. 6

    Laat 2 dl gevogeltefond samen met 1,5 dl lichte room tot zowat de helft inkoken. Bind de saus (eventueel) met 1 eetlepel maïszetmeel.

  7. 7

    Doe er, van het vuur af, 50 g ijskoude botervlokjes en het sap en de gersapte schil van 1 citroen bij. Mix heel kort met de staafmixer.

  8. 8

    Lepel de citroensaus over de cannelloni. Bestrooi de cannelloni met 50 g gemalen parmezaan. Zet 30 minuten in de oven, op 180 °C.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cannelloni met konijn en citroensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!