Linguine met zalm
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Linguine met zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zonder graatjes

bereiding
  1. 1

    Maak de groenten schoon. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadjes, snij het vruchtvlees in reepjes. Halveer de courgette, snij hem in plakjes. 

  2. 2

    Besprenkel de zalmfilet met 2 koffielepels citroensap. Laat 5 minuten marineren. Spoel de dille, schud goed droog en hak hem fijn. Dep de zalm droog met keukenpapier, snij hem in blokjes. Kruid met peper en zout. 

  3. 3

    Bak de visblokjes 2 minuten aan in een klontje boter. Haal de pan van het vuur. Besprenkel met de rest van het citroensap. Roer er de room door. Kruid met peper en zout en zet afgedekt opzij. Bestrooi de zalm vlak voor het serveren met dille.

  4. 4

    Blancheer de courgetteplakjes en de paprika 2 tot 3 minuten in gezouten water. Verfris meteen onder koud water en laat uitlekken. 

  5. 5

    Kook de linguine beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. 

  6. 6

    Verhit de olijfolie met de boter in een grote braadpan. Voeg er de groenten en de linguine aan toe en vermeng. Warm even door. Breng op smaak. Verdeel de pasta en de zalm over warme borden. Werk naar smaak af met plukjes dille en partjes citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de groenten schoon. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadjes, snij het vruchtvlees in reepjes. Halveer de courgette, snij hem in plakjes. 

  2. 2

    Besprenkel de zalmfilet met 2 koffielepels citroensap. Laat 5 minuten marineren. Spoel de dille, schud goed droog en hak hem fijn. Dep de zalm droog met keukenpapier, snij hem in blokjes. Kruid met peper en zout. 

  3. 3

    Bak de visblokjes 2 minuten aan in een klontje boter. Haal de pan van het vuur. Besprenkel met de rest van het citroensap. Roer er de room door. Kruid met peper en zout en zet afgedekt opzij. Bestrooi de zalm vlak voor het serveren met dille.

  4. 4

    Blancheer de courgetteplakjes en de paprika 2 tot 3 minuten in gezouten water. Verfris meteen onder koud water en laat uitlekken. 

  5. 5

    Kook de linguine beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. 

  6. 6

    Verhit de olijfolie met de boter in een grote braadpan. Voeg er de groenten en de linguine aan toe en vermeng. Warm even door. Breng op smaak. Verdeel de pasta en de zalm over warme borden. Werk naar smaak af met plukjes dille en partjes citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.