Recept

Maanzaadbroodjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Knapperig met een lekker korstje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Los de avond van tevoren de helft van de gist op in 2 el lauw water, in een ruime kom. Laat even staan en meng er 150 g bloem en 120 ml water door. Dek af met een doek en laat een nacht gisten, op kamertemperatuur.

  2. 2

    Doe de volgende dag de rest van de gist en de bloem bij het mengsel, en het zout. Kneed, en voeg er beetje bij beetje 150 ml water aan toe, tot u een homogeen deeg krijgt dat niet plakt. Vorm een bal, en laat die in een met bloem bestoven kom 1 uur rijzen, afgedekt met een vochtige doek.

  3. 3

    Kneed het deeg door en verdeel het in 9 gelijke stukken. Vorm er balletjes van en bestuif ze met bloem. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, dek af met een doek en laat nog 1 uur rijzen op kamertemperatuur.

  4. 4

    Zet een schaaltje water op de ovenbodem en verwarm hem tot 275° C. Kerf de broodjes
    stervormig in. Bestrijk ze met water en bestrooi met maanzaad. Schuif ze in het midden van de oven en zet die op 220° C. Bak 20 minuten. Laat afkoelen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Maanzaadbroodjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!