Recept

Varkensfilet met earl grey

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker stukje varkensvlees met een theesmaakje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175° C.

  2. 2

    Breng 1 dl water aan de kook met de kruidnagels. Laat daarin het zakje thee 3 minuten trekken. Schenk de thee daarna door een zeef bij de wijn. Laat het vlees een half uurtje marineren.

  3. 3

    Laat het vlees uitlekken en dep het droog. Kruid het met peper en (heel weinig) zout. Verpak het in de ham en bind vast. Braad het pakketje rondom aan in de hete boter.

  4. 4

    Leg de salie in een braadschaal, en daarop het vlees. Lepel er de helft van de marinade over. Dek het gerecht af met aluminiumfolie en zet het 30 minuten in het midden van de op 175° C voorverwarmde oven. Schenk er na een kwartiertje de rest van de marinade bij.

  5. 5

    Laat het gare vlees voor het aansnijden 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Bind intussen de braadjus met het maïszetmeel. Breng op smaak met peper en zout. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkensfilet met earl grey

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!