Recept

Broccoliquiche

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Royaal gevuld met ondergedoken broccoliroosjes

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verdeel de broccoli in roosjes. Pel en plet de knoflook. Verwarm de oven voor op 225°C.

  2. 2

    Stoom de broccoli in 5 tot 7 minuten beetgaar. Laat ze wat afkoelen. Hak ze grof. Klop de eieren los met de room. Vermeng met de helft van gemalen kaas en de knoflook. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Vermeng met de broccoli. 

  3. 3

    Leg bakpapier in een kleine springvorm (20 cm diameter). Leg een plak bladerdeeg op het bakpapier. Druk het deeg goed aan tegen de zijkant van de vorm. Vul de vorm met het broccolimengsel. 

  4. 4

    Snij uit de tweede plak bladerdeeg een schijf die net groot genoeg is om de vulling af te dekken. Steek uit de rest van het deeg met een uitsteekvormpje kleine visjes.

  5. 5

    Leg het deegdeksel op de vulling. Bestrijk de rand met losgeklopte eidooier. Vouw er dan het overhangende deeg (van de onderste deegplak) overheen, zodat de vulling helemaal bedekt is. Druk lichtjes aan. Maak in het midden van het deegdeksel nog een gaatje waaruit de stoom kan ontsnappen. 

  6. 6

    Bestrijk ook de visjes met eidooier zodat ze goed blijven zitten. Plak ze op het deegdeksel. Strooi er de rest van de gemalen kaas over. 

  7. 7

    Bak 30 minuten in het midden van de op 225°C voorverwarmde oven. Verlaag na een kwartiertje de temperatuur eventueel tot 200°C, als de taart te snel zou kleuren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!