Recept

Kalfsballetjes met knolselder

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kinderfavoriet

bereiding
  1. 1

    Verkruimel het brood. Laat het weken in de melk. Klop het ei los met de gedroogde salie, peper en zout.

  2. 2

    Vermeng het gehakt met het ei en het broodkruim. Maak er nootgrote balletjes van.

  3. 3

    Breng ruim water aan de kook. Doe er de balletjes in. Laat zacht koken tot ze komen bovendrijven. Giet ze af en laat ze uitlekken in een vergiet.

  4. 4

    Maak de knolselder schoon, snij hem in plakjes. Breng de groentebouillon aan de kook. Laat er de knolselder 5 minuten zacht in koken. Doe er de erwtjes bij. Laat 1 minuut koken. Giet af en vang het vocht op.

  5. 5

    Breng de groentebouillon weer aan de kook. Strooi er onder voortdurend roeren bruine rouxkorrels in tot de saus licht bindt. Kruid met peper en zout.

  6. 6

    Doe de balletjes en de groenten weer in de saus. Laat nog even goed doorwarmen. Serveer de balletjes met aardappelpuree.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalfsballetjes met knolselder

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!