Auberginesalade met courgette en kikkererwten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Auberginesalade met courgette en kikkererwten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gegrild & vegetarisch

bereiding
  1. 1

    Spoel en droog de aubergine en courgettes, snij ze overlangs in 0,5 cm dikke plakken. Bestrooi de aubergines met zout, laat 10 minuten trekken. Spoel de kikkererwten, laat uitlekken. pel de rode ui en snij ze flinterdun.

  2. 2

    Kwarst een grillpan in met olie en laat goed heet worden. Grill de courgetteplakjes kort aan weerskanten. Leg ze in een schaal.

  3. 3

    Wrijf het zout van de aubergine en dep droog met keukenpapier. Grill de plakjes aan weerskanten. Leg ze bij de courgettes. Voeg de kikkererwten en rode ui toe.

  4. Voor de dipsaus

  5. 4

    - 250 g yoghurt
    - 1 mespunt komijn
    - 2 el citroensap
    - 0,5 bosje munt, gehakt
    - zout
    - witte peper


    Roer de azijn en het citroensap glad met de mosterd en peper, zout en een snuifje suiker naar smaak. Sprenkel het mengsel over de groenten en schep om. Dek af en laat minstens 1 uur marineren.

  6. 5

    Meng alle ingrediënten voor de dipsaus. Spoel munt en basilicum, schud droog. pluk de blaadjes en hak ze grof. Strooi ze over de salade. Geef de dipsaus er apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel en droog de aubergine en courgettes, snij ze overlangs in 0,5 cm dikke plakken. Bestrooi de aubergines met zout, laat 10 minuten trekken. Spoel de kikkererwten, laat uitlekken. pel de rode ui en snij ze flinterdun.

  2. 2

    Kwarst een grillpan in met olie en laat goed heet worden. Grill de courgetteplakjes kort aan weerskanten. Leg ze in een schaal.

  3. 3

    Wrijf het zout van de aubergine en dep droog met keukenpapier. Grill de plakjes aan weerskanten. Leg ze bij de courgettes. Voeg de kikkererwten en rode ui toe.

  4. Voor de dipsaus

  5. 4

    - 250 g yoghurt
    - 1 mespunt komijn
    - 2 el citroensap
    - 0,5 bosje munt, gehakt
    - zout
    - witte peper


    Roer de azijn en het citroensap glad met de mosterd en peper, zout en een snuifje suiker naar smaak. Sprenkel het mengsel over de groenten en schep om. Dek af en laat minstens 1 uur marineren.

  6. 5

    Meng alle ingrediënten voor de dipsaus. Spoel munt en basilicum, schud droog. pluk de blaadjes en hak ze grof. Strooi ze over de salade. Geef de dipsaus er apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.