Recept

Bouillabaisse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een échte Franse klassieker. 

bereiding
  1. 1

    Spoel de visjes, dep ze goed droog en snij in grote stukken. Pel de scampi's. Spoel de mosselen tot het water helder blijft.

  2. 2

    Pel en snipper de ui fijn. Snij de venkel in fijne partjes, en de prei in ringen. Pel de tomaten en snij ze in blokjes. Pel en plet de knoflook. Stoof de ui, de venkel, en de prei kort aan in 2 eetlepels olijfolie. Schenk er de visfond bij en breng aan de kook. Voeg er de tomatenpuree aan toe. Roer goed om. Voeg er de tomatenblokjes en de knoflook aan toe. Breng weer aan de kook.

  3. 3

    Leg er de rode poon bij. Laat 5 minuten sudderen. Doe er de stukken witvis bij. Laat opnieuw 5 minuten zacht koken. Voeg vervolgens de scampi's en langoustines toe en laat nog 5 minuten sudderen tot de schaaldieren roze zijn. Laat in een aparte pan op een hevig vuur de mosselen open koken. Zeef het mosselsap.

  4. 4

    Maak nu de rouille. Pel en snipper de teentjes knoflook. Mix de eidooiers met het citroensap en de gesnipperde look. Meng hier de geroosterde paprika’s onder samen met enkele eetlepels van de bouillon van de bouillabaisse. Mix en schenk er intussen in een straaltje de olie bij. Breng op smaak met saffraan, peper en zout.

  5. 5

    Voeg het mosselsap bij de bouillabaisse. Haal de mosselen eventueel uit hun schelp en leg ze erbij. Serveer met geroosterd stokbrood en de rouille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bouillabaisse

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!