Tapas: patatas bravas
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tapas: patatas bravas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

PIttige aardappeltjes

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 230°C. Spoel de aardappelen schoon en dep ze droog. Snij ze in partjes en meng ze met een beetje olijfolie. Leg op een ingevette bakplaat en zet 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren.


  2. 2

    Spoel de paprika en snij in blokjes. Fruit ze in olijfolie.

  3. 3

    Pel en snipper de ui en de knoflook, fruit ze in olijfolie. Schep er het paprikapoeder door. Doe er de tomatensaus, wijn en laurier bij. Breng op smaak met harissa, azijn, suiker en zout. Roer er de paprikablokjes en de wijn door. Dek af en laat 30 minuten zachtjes stoven.

  4. 4

    Verdeel de aardappelen over glaasjes, lepel er wat saus bij en een lepeltje mayonaise. Werk af met een snuifje cayennepeper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 230°C. Spoel de aardappelen schoon en dep ze droog. Snij ze in partjes en meng ze met een beetje olijfolie. Leg op een ingevette bakplaat en zet 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren.


  2. 2

    Spoel de paprika en snij in blokjes. Fruit ze in olijfolie.

  3. 3

    Pel en snipper de ui en de knoflook, fruit ze in olijfolie. Schep er het paprikapoeder door. Doe er de tomatensaus, wijn en laurier bij. Breng op smaak met harissa, azijn, suiker en zout. Roer er de paprikablokjes en de wijn door. Dek af en laat 30 minuten zachtjes stoven.

  4. 4

    Verdeel de aardappelen over glaasjes, lepel er wat saus bij en een lepeltje mayonaise. Werk af met een snuifje cayennepeper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.